Smješteno u podnožju planine Leotar, Trebinje je šarmantan grad koji mami posjetitelje svojom ugodnom mediteranskom klimom i bogatom kulturnom, prirodnom i duhovnom baštinom.

Otkrijte stoljetnu tradiciju i gastronomske običaje grada, uključujući sireve koje možete probati na gradskoj tržnici ili lokalno proizvedeni med koji možete pronaći na policama Hercegovačke Kuće. Aktivnosti na vodi pružaju priliku da u potpunosti doživite prirodnu ljepotu Trebinja, pa je vožnja barkom uz kušanje vina savršena kombinacija za završetak dana. Stari grad, sa svojom osmanskom jezgrom iz 18. stoljeća, krase spomenici poput Arslanagića mosta. Posjetite Muzej Hercegovine i upoznajte se s poviješću i kulturom grada te istražite ruševine Strača, Stari grad Klobuk i Stari grad Mičevac.

Vjersku i duhovnu povijest otkrijte kroz posjete samostanima, crkvama i džamijama, poput poznate hercegovačke Gračanice i manastira Tvrdoš, poznatog po tradiciji proizvodnje vina.
Aktivnosti na otvorenom, poput biciklističkih tura, istraživanja špilje Vjetrenice, paraglidinga i ribolova na rijeci Trebišnjici i trebinjskim jezerima, prilika su za nezaboravnu avanturu. S obiljem znamenitosti, prirodnih ljepota i turističkih iskustava, Trebinje je nezaobilazna destinacija!

Web stranica turističke zajednice

Smještaj

16

Vinarije

9

Restorani

16

Turističke agencije

0
Legenda karte:
Smještaj Accomodation marker icon
Restoran Restaurant marker icon
Putnička agencija Travel Agency marker icon
Vinarija Winery marker icon
Avantura Adventure and outdoor marker icon
Kultura Culture and Heritage marker icon
Gastro Gastro marker icon
Grad Town marker icon