Smješten u srcu Hercegovine, Mostar je grad prožet poviješću i kulturom, mjesto gdje se prošlost i sadašnjost susreću na živopisan i dinamičan način. Dok šećete kroz labirinte kaldrmom popločenih ulica, osjetit ćete težinu bogate i kompleksne povijesti koja je utjelovljena u zadivljujućoj arhitekturi iz osmanske ere.

Svjetski poznat Stari most predstavlja svjedočanstvo trajne baštine. Vječna ljepota mosta privlači posjetitelje iz cijelog svijeta, a dok stojite na njemu i promatrate rijeku Neretvu, osjetit ćete da putuje u prošlost. Mostar nije samo grad zaleđen u vremenu. To je mjesto mladenačke energije i inovacije, s naprednim visokoškolskim ustanovama koje privlače mlade ljude iz cijele regije.

Izvan granica grada, naći ćete se okruženi zadivljujućom ljepotom Hercegovine, s vinogradima koji se protežu po brežuljcima i skrivenim draguljima koji čekaju da budu otkriveni na svakom koraku. Bez obzira jeste li zaljubljenik u povijest, ljubitelj vina ili jednostavno neko ko želi doživjeti bogatstvo hercegovačke kulture, Mostar je savršeno mjesto za početak tog putovanja. Dođite i otkrijte svjetlost i život koji su stoljećima privlačili putnike u ovaj očaravajući grad.

Više o Mostaru European Wine City Dionisio 2024

Smještaj

4

Vinarije

2

Restorani

4

Turističke agencije

2
Legenda karte:
Smještaj Accomodation marker icon
Restoran Restaurant marker icon
Putnička agencija Travel Agency marker icon
Vinarija Winery marker icon
Avantura Adventure and outdoor marker icon
Kultura Culture and Heritage marker icon
Gastro Gastro marker icon
Grad Town marker icon