Vinska iskustva
Vinska cesta Hercegovine nudi jedinstveno i nezaboravno iskustvo za ljubitelje vina iz cijelog svijeta!
Region je poznat po svojim vinima svjetske klase, a posjetitelji mogu istražiti niz vinarija, vinskih klubova, vinskih barova i restorana koji nude niz iskustava vezanih za vino. Od degustacija vina u kombinaciji s domaćom hranom do piknika u vinogradima, posjetitelji se mogu prepustiti raznim aktivnostima koje će oduševiti njihova čula.
Obilasci vinarija pružaju priliku da se upoznate sa procesom proizvodnje vina, dok vrhunska iskustva nude priliku da se upoznate sa vinarima i njihovim porodicama ili enolozima. Mnoga iskustva odvijaju se na zadivljujućim vanjskim lokacijama, poput obala rijeka ili povijesnih mjesta, čineći Vinsku cestu Hercegovine zaista jedinstvenim i nezaboravnim iskustvom degustacije vina.
HWR
Vinska iskustva

Aćimović Vinarija
Vinski podrum Aćimović je porodična vinarija iz Trebinja. Vinarija pripada novom talasu savremene proizvodnje vina u Hercegovini, usmjerenoj ka najkvalitetnijim vinima, proizvedenim u ograničenim serijama.
Osnovna filozofija Podruma Aćimović oslikava se u proizvodnji vina koja karakteriziraju elegancija i harmonija mirisa i okusa.
Uz vinariju, nalazi se i prostran restoran idealan za veće grupe i organizacije. Vinarija Aćimović posjeduje i etno kuću, koja predstavlja autentičan prikaz tradicionalnog načina života ljudi iz Trebinja.

Anđelić Vinarija
Krivudava cesta prema vinariji obitelji Anđelić na periferiji Trebinja put je kojim se isplati krenuti! Uđite u oazu mira u dvorištu vinarije i opustite se kušajući prvi gutljaj jednog od njihovih izvrsnih vina, uključujući Žilavku i Vranac te međunarodne sorte poput Chardonnaya i Cabernet Sauvignona, te rosea na bazi Merlota.
Doznajte više spuštajući se sedam metara pod zemlju u vinski podrum ukopan u živoj stijeni, čime su na prirodan način stvoreni savršeni uvjeti za čuvanje vina u toplom hercegovačkom podneblju. Poslušajte priču o fascinantnoj povijesti obitelji Anđelić, koja se bavi proizvodnjom vina više od jednog stoljeća, a tradiciju nastavljaju Milica Anđelić, jedina vlasnica vinarije u Bosni i Hercegovini i prva somelierka u zemlji, kao i njezina kći Milena, najmlađa somelierka Hercegovine!
Doživljaj ne bi bio potpun bez okusa izvrsnog domaćeg pršuta i sira koji poslužuju u ovoj vinariji.

Andrija Podrumi
Doživite najbolje od hercegovačkog gostoprimstva i obiteljske tradicije u Vinariji Andrija! Obitelj Ćorić bavi se proizvodnjom vina već četiri generacije, a vinarija je dobila ime po Andriji Ćoriću, koji je sredinom 20. stoljeća značajno unaprijedio i proširio proizvodnju vina.
Moderni Vinski podrum Andrija je ljubavno pismo kamenu i vinovoj lozi, koji dominiraju hercegovačkim krajolikom. Započnite posjet malom izložbom posvećenom obiteljskoj povijesti i nastavite do prostranog restorana i kušaonice s prekrasnim pogledom na okolne vinograde. Kušajte neka od poznatih Andrijinih vina i rakija uz tradicionalnu hercegovačku platu domaćeg kruha, suhomesnatih proizvoda, sira i maslina Pravo blago Vinarije Andrija je vinski podrum koji nalikuje tradicionalnoj hercegovačkoj kamenoj kući u kojem se nalazi „banka vina“, arhiv najvrjednijih vina prijatelja i poslovnih partnera vinarije.
Najnoviji dodatak vinariji je Andrija Wine & Heritage Hotel, prvi takve vrste u Bosni i Hercegovini, koji nudi luksuzne sobe s pogledom na okolne vinograde.

Anđušić Dračevo Vinarija
Na putu ka Mostaru i na samo 30 kilometara od Trebinja nalazi se hercegovačko selo Dračevo. Selo se nalazi na idealnom mjestu, nedaleko od manastira Zavala i pećine Vjetrenica, na sredini Popovog polja, na mjestu gdje se čokoti smatraju porodicom. Selo je ujedno i dom vinograda i vinarije porodice Anđušić, porodične firme s tradicijom proizvodnje vina koja se prenosi s koljena na koljeno i koja je utemeljena na posvećenosti i istrajnosti. Restoran i sala za degustaciju dočekuju goste koji će, nesumnjivo, biti voljni degustirati žilavku i vranac proizvodenu od grožđa uzgajanog u okolnim vinogradima. Sirevi i šunka koji se proizvode u vinarijama upotpunjuju doživljaj ruralne hercegovačke tradicije i ukusan su prilog vinima, s predivnim pogledom na ruralne predjele i rustikalni ambijent..

Begić Vinarija
Vinski podrum Begić nalazi se u selu Prolog na zapadnom kraju Hercegovine, a kroz jedan od njihovih vinograda prolazi granica s hrvatskom regijom Dalmacijom!
Bliska veza s Dalmacijom ogleda se i u Begićevim vinima, jer je riječ o jednoj od rijetkih vinarija u Bosni i Hercegovini koja proizvodi sortu plavac mali, autohtonu sortu hrvatskog poluotoka Pelješca. Begić proizvodi i Žilavku, rose na bazi plavca malog, kao i odličanu selekciju tradicionalnih voćnih rakija. Vinarija se nalazi uz obiteljsku kuću Begić, tako da će vam obilazak biti poput posjete starim prijateljima!
Opustite se na terasi vinarije s pogledom na prekrasan krajolik od kamena i vinograda. Osim tradicionalnih hercegovačkih hladnih plata, Begić nudi i ukusne domaće specijalitete teletinu ispod peke – tradicionalna tehnika kuhanja u kojoj se meso i povrće dijelom peče, a dijelom kuha u okrugloj metalnoj posudi na drvenom ugljenu, kao i janjeće pečenje.

Berak Vinski Podrum
Porodica Berak ima jednu od najdužih historija na području Trebinja. Porodica se proizvodnjom vina bavi još od dolaska na područje Hercegovine, u 17. stoljeću. Vinarija Berak nalazi se u prigradskom naselju Police. Poseban spoj nauke i višestoljetnog iskustva koji obitavaju u ugodnom društvu hercegovačkog sunca doprinijeli su prepoznatljivosti ovog podruma. Vinograd i vinarija prepoznatljivi su po rujnom vinu i očuvanju danas rijetkih autohtonih sorti surac, kadarun i plavka. Posjetite podrum i isprobajte brojne vrste vina koje se tu proizvode, uključujući bijela – žilavku i chardonnay i crvena – vranac, rujno i merlot. Porodični vinograd i vinarija okruženi su cvijećem, povrtnjacima i voćnjacima,
te ostavljaju utisak da ste u posjeti porodici koja vas sa srdačnošću i velikodušnošću dočekuje u svoj dom kao prijatelje.

Aćimović Vinarija
Vinski podrum Aćimović je porodična vinarija iz Trebinja. Vinarija pripada novom talasu savremene proizvodnje vina u Hercegovini, usmjerenoj ka najkvalitetnijim vinima, proizvedenim u ograničenim serijama.
Osnovna filozofija Podruma Aćimović oslikava se u proizvodnji vina koja karakteriziraju elegancija i harmonija mirisa i okusa.
Uz vinariju, nalazi se i prostran restoran idealan za veće grupe i organizacije. Vinarija Aćimović posjeduje i etno kuću, koja predstavlja autentičan prikaz tradicionalnog načina života ljudi iz Trebinja.

Anđelić Vinarija
Krivudava cesta prema vinariji obitelji Anđelić na periferiji Trebinja put je kojim se isplati krenuti! Uđite u oazu mira u dvorištu vinarije i opustite se kušajući prvi gutljaj jednog od njihovih izvrsnih vina, uključujući Žilavku i Vranac te međunarodne sorte poput Chardonnaya i Cabernet Sauvignona, te rosea na bazi Merlota.
Doznajte više spuštajući se sedam metara pod zemlju u vinski podrum ukopan u živoj stijeni, čime su na prirodan način stvoreni savršeni uvjeti za čuvanje vina u toplom hercegovačkom podneblju. Poslušajte priču o fascinantnoj povijesti obitelji Anđelić, koja se bavi proizvodnjom vina više od jednog stoljeća, a tradiciju nastavljaju Milica Anđelić, jedina vlasnica vinarije u Bosni i Hercegovini i prva somelierka u zemlji, kao i njezina kći Milena, najmlađa somelierka Hercegovine!
Doživljaj ne bi bio potpun bez okusa izvrsnog domaćeg pršuta i sira koji poslužuju u ovoj vinariji.

Aćimović Vinarija
Vinski podrum Aćimović je porodična vinarija iz Trebinja. Vinarija pripada novom talasu savremene proizvodnje vina u Hercegovini, usmjerenoj ka najkvalitetnijim vinima, proizvedenim u ograničenim serijama.
Osnovna filozofija Podruma Aćimović oslikava se u proizvodnji vina koja karakteriziraju elegancija i harmonija mirisa i okusa.
Uz vinariju, nalazi se i prostran restoran idealan za veće grupe i organizacije. Vinarija Aćimović posjeduje i etno kuću, koja predstavlja autentičan prikaz tradicionalnog načina života ljudi iz Trebinja.

Anđelić Vinarija
Krivudava cesta prema vinariji obitelji Anđelić na periferiji Trebinja put je kojim se isplati krenuti! Uđite u oazu mira u dvorištu vinarije i opustite se kušajući prvi gutljaj jednog od njihovih izvrsnih vina, uključujući Žilavku i Vranac te međunarodne sorte poput Chardonnaya i Cabernet Sauvignona, te rosea na bazi Merlota.
Doznajte više spuštajući se sedam metara pod zemlju u vinski podrum ukopan u živoj stijeni, čime su na prirodan način stvoreni savršeni uvjeti za čuvanje vina u toplom hercegovačkom podneblju. Poslušajte priču o fascinantnoj povijesti obitelji Anđelić, koja se bavi proizvodnjom vina više od jednog stoljeća, a tradiciju nastavljaju Milica Anđelić, jedina vlasnica vinarije u Bosni i Hercegovini i prva somelierka u zemlji, kao i njezina kći Milena, najmlađa somelierka Hercegovine!
Doživljaj ne bi bio potpun bez okusa izvrsnog domaćeg pršuta i sira koji poslužuju u ovoj vinariji.

Andrija Podrumi
Doživite najbolje od hercegovačkog gostoprimstva i obiteljske tradicije u Vinariji Andrija! Obitelj Ćorić bavi se proizvodnjom vina već četiri generacije, a vinarija je dobila ime po Andriji Ćoriću, koji je sredinom 20. stoljeća značajno unaprijedio i proširio proizvodnju vina.
Moderni Vinski podrum Andrija je ljubavno pismo kamenu i vinovoj lozi, koji dominiraju hercegovačkim krajolikom. Započnite posjet malom izložbom posvećenom obiteljskoj povijesti i nastavite do prostranog restorana i kušaonice s prekrasnim pogledom na okolne vinograde. Kušajte neka od poznatih Andrijinih vina i rakija uz tradicionalnu hercegovačku platu domaćeg kruha, suhomesnatih proizvoda, sira i maslina Pravo blago Vinarije Andrija je vinski podrum koji nalikuje tradicionalnoj hercegovačkoj kamenoj kući u kojem se nalazi „banka vina“, arhiv najvrjednijih vina prijatelja i poslovnih partnera vinarije.
Najnoviji dodatak vinariji je Andrija Wine & Heritage Hotel, prvi takve vrste u Bosni i Hercegovini, koji nudi luksuzne sobe s pogledom na okolne vinograde.