Pečenje koristi indirektnu toplinu koja okružuje hranu i kuha je sa svih strana. Pečenje se koristi za pravljenje hljeba, peciva i kolača, obično se izvodi na nižim temperaturama.
HWR
Pečenje
Uštipak Festival
Uštipak fest je jedinstvena proslava posvećena osnovnoj hrani Balkana – uštipcima. Predstavlja kulinarsku baštinu regije uz degustacije najboljih uštipa, sireva, pršuta i vina. Kao prvi festival ove vrste, Uštipak Fest ima za cilj promovirati autentične hercegovačke okuse. Polaznici mogu uživati u raznovrsnoj ukusnoj hrani, brojnim iznenađenjima i živopisnom muzičkom programu sa domaćim umjetnicima. Festival se održava u Čapljini na Trgu kralja Tomislava, okupljajući zajednicu da cijeni i slavi bogatu gastronomsku tradiciju ovog kraja.
Uštipak Festival
Uštipak fest je jedinstvena proslava posvećena osnovnoj hrani Balkana – uštipcima. Predstavlja kulinarsku baštinu regije uz degustacije najboljih uštipa, sireva, pršuta i vina. Kao prvi festival ove vrste, Uštipak Fest ima za cilj promovirati autentične hercegovačke okuse. Polaznici mogu uživati u raznovrsnoj ukusnoj hrani, brojnim iznenađenjima i živopisnom muzičkom programu sa domaćim umjetnicima. Festival se održava u Čapljini na Trgu kralja Tomislava, okupljajući zajednicu da cijeni i slavi bogatu gastronomsku tradiciju ovog kraja.
Uštipak Festival
Uštipak fest je jedinstvena proslava posvećena osnovnoj hrani Balkana – uštipcima. Predstavlja kulinarsku baštinu regije uz degustacije najboljih uštipa, sireva, pršuta i vina. Kao prvi festival ove vrste, Uštipak Fest ima za cilj promovirati autentične hercegovačke okuse. Polaznici mogu uživati u raznovrsnoj ukusnoj hrani, brojnim iznenađenjima i živopisnom muzičkom programu sa domaćim umjetnicima. Festival se održava u Čapljini na Trgu kralja Tomislava, okupljajući zajednicu da cijeni i slavi bogatu gastronomsku tradiciju ovog kraja.